רשלנות רפואית לפני הלידה עלולה להתחיל כבר ברשלנות בבדיקות הגנטיות. חוסר אבחון בבדיקות הגנטיות עלול לגרום למומים, למחלות ולתסמינים לעובר ולתינוק.
הסיבות המרכזיות לרשלנות רפואית לפני ההיריון בבדיקות הגנטיות
חוסר הפניה של בני הזוג לביצוע בדיקות גנטיות שרלוונטיות עבורם.
חוסר הפניה של בני הזוג להמשך בדיקות גנטיות, בהתאם לתוצאות הבדיקות הראשוניות.
רשלנות ביצוע הבדיקות, במיוחד בבדיקות פולשניות כמו בדיקת מי שפיר וסיסי שלייה.
פענוח שגוי או חסר של ממצאי הבדיקות הגנטיות לדוגמה: "אבחון יתר" – ההורים לכאורה נושאים את המוטציה, אך בפועל לא נושאים את הפגם הגנטי. במצב זה ההורים נדרשים לבדיקות נוספות ולעיתים להפסקת הריון או לתרומת ביצית או זרע שלא לצורך.
"אבחון חסר" - ההורים לכאורה לא נושאים את המוטציה, אך בפועל נושאים את הפגם הגנטי. טעות אבחנתית זו כמובן עלולה לגרום לכך שהתינוק שיוולד יסבול מבעיה גנטית חמורה, נכות או מחלה לכל חייו. מצב זה גם יכול לגרום להולדה בעוולה.
לא כל בעיה גנטית ניתן היה לצפות ולאבחן לפני ההריון. ההגדרה של רשלנות רפואית היא סבוכה ודורשת נסיון רב בתחום הרפואי ובתחום המשפטי. הצלחה בתביעות בשל רשלנות רפואית יכולה להגיע לפיצויים של מיליונים.
במקרים שיש חשש לרשלנות רפואית בשל טעויות בבדיקות גנטיות ובאבחון מחלות תורשתיות לפני ההריון, מומלץ להתייעץ עם עורך דין דור ויינברג - מומחה בתביעות רשלנות בהריון ובלידה.
המצבים שגורמים לתביעות של רשלנות בבדיקות גנטיות אי-גילוי ואבחון מום בעובר
במהלך כל שבועות ההריון מקובל לבצע מגוון בדיקות, סקירות ומעקבים שמטרתם אחת – לזהות מומים בעובר ומחלות גנטיות.
בדיקות כמו: סקירת מערכות, שקיפות עורפית, בדיקת מי שפיר, תסחיף מי שפיר, צ'יפ גנטי, סקירה גנטית, בדיקת סיסי שליה, הערכת משקל לקויה ועוד מבוצעות כדי לזהות תסמונות גנטיות שעלולות לגרום למומים בעובר.
רופאים שעוסקים בסקירות ובמעקב הריון מחויבים לבדוק את העובר ולמסור מידע מלא לגבי הסיכויים שלו למומים ולמחלות גנטיות, כדי שההורים יוכלו לשקול האם להמשיך את ההריון.
על פי פסקי דין גם במקרים שהבדיקות שבסל הבריאות היו תקינות, אך בפועל נולד תינוק עם מום או מחלות גנטיות, קופת החולים והרופאים היו מחויבים להפנות לבדיקות פרטיות נוספות שמחוץ לסל הבריאות.
את התביעה על רשלנות רפואית בשל אי-אבחון מומים ואי-גילוי מחלות גנטיות ניתן להגיש עד שהילד הפגוע בן 25. ברור שעדיף לתבוע בסמוך ללידה, כדי שיהיה יותר קל להמציא את המסמכים, סקירות המעקב ובדיקות ההריון. עורך דין מקצועי יוכל להגיש תביעה על רשלנות גם שנים אחר כך, אפילו במקרה שחסר תיק רפואי. מצב זה לעיתים יכול להיות לטובת התובע.
Commentaires